Leuke vorm, sterke inhoud!

NOSEM + Partners + Creatieve Oplossingen

Houdt u ook zo van creatieve interventies? Wat denkt u dan van:

Een Droomreis

Een droomreis is een georganiseerde reis waarin dromen én idealen centraal staan. We bespreken de ‘dromen’ van het reisgezelschap en hevelen de onderwerpen over van de dromenwereld naar de realiteit van alledag, om te zien wat er rondom de onderwerpen allemaal mogelijk is.

We bezoeken voorbeelden ver over de grenzen van uw bedrijf heen en geven u de kans geïnspireerd te raken door anderen, in binnen- én buitenland. Een droomreis is een reis van twee of meer dagen, waarin deelnemers op meerdere locaties rondleidingen, presentaties, netwerk- en discussiemogelijkheden krijgen aangeboden.

Elke droomreisdag wordt afgesloten met een gezellige borrel, een goed diner en een stevige discussie, bijvoorbeeld in de vorm van een kampvuursessie…

Een Kampvuursessie

Een kampvuursessie is de ideale opstelling voor een diepgaand gesprek over een belangrijk thema.

Het gesprek wordt geopend door een ervaren gespreksleider. Hij, of zij, nodigt drie tot vier mensen uit om bij het kampvuur plaats te nemen. In deze binnenring wordt vervolgens het gesprek geopend. In een buitenring zitten andere deelnemers die zich na de opening in het gesprek kunnen mengen.

Door de informele en heel relaxte setting ontstaat een gesprek waarin ruimte is voor reflectie en openheid. Hierdoor kunnen de deelnemers afstand nemen van het onderwerp en (letterlijk) met een andere houding met elkaar de discussie aangaan. Dit leidt tot creatieve en vaak verrassende inzichten en tot effectieve resultaten die in de dagelijkse praktijk snel opgepakt kunnen worden.

Een Flash visit

Bij een flash visit reist u langs inspirerende voorbeelden bij andere bedrijven. U en uw medereizigers krijgen ter plekke verschillende presentaties of rondleidingen voorgeschoteld, zodat u later op de dag – in uw eigen gezelschap – uw indrukken kunt delen.

Met een flash visit heeft u een intensief en effectief instrument in handen om in een korte tijd met een team belangrijke stappen te zetten. Door de intensiteit ervan duikt u volledig in het thema. Daarnaast draagt de intensiteit en de gezamenlijkheid bij aan de ontwikkeling van het team. Door uit uw vertrouwde omgeving te stappen en letterlijk met elkaar de reis te maken, ontstaat een ervaring waar u op voort kunt bouwen. Dit effect hebben ook de droomreizen die, zoals u zult begrijpen, langer duren dan een flash visit.

Oplossingen rondom problemen: de Snelkookpanmethode

Met de snelkookpanmethode (ook: pressurecooker) organiseren we oplossingen rondom problemen in plaats van andersom. Het perspectief van eindgebruikers is hierin leidend. Na het onderzoeken van één of meerdere exemplarische casus met burgers of ondernemers als ‘ervaringsdeskundigen’, vinden interviews met direct betrokken professionals plaats. Deze gesprekken zijn een voorbereiding op de snelkookpansessie. Tijdens de snelkookpansessie komen uitvoerders, beleidsmakers en bestuurders samen om gezamenlijk concrete oplossingen te verwoorden in een actieplan.

Met de snelkookpanmethode gaan we met elkaar concrete oplossingen ontwerpen voor onder meer mensen met een arbeidsbeperking of psychosociale problemen, kansarmen, schoolverlaters, azielzoekers en inwoners van probleemwijken.

contact NOSEM